انجمن نجوم آسمان وارنا

انجمن نجوم آسمان وارنا

این وب مربوط به انجمن نجوم آماتوری آسمان وارنا در ورامین می باشد
انجمن نجوم آسمان وارنا

انجمن نجوم آسمان وارنا

این وب مربوط به انجمن نجوم آماتوری آسمان وارنا در ورامین می باشد

ماه گرفتگی 85%

نیمه‌شب 26 مردادماه  ،ماهگرفتگی زیبایی از آسمان رویت شد منطقه درکه که ما در منطقه جنگل های کارا مستقر شدیم منظره دور از آلودگی را به ما میداد که رو یایی بود.

ما همراه تیم شب مهتاب به آنجا سفر و به رصد پرداختیم.

خلاصه خیلی خالب بود .

از نظر علمی :

س از ماه گرفتگی زیبای 2 اسفند 1386 این بار شاهد یک ماه‌گرفتگی دیگر این بار از نوع جزئی با قدر گرفت 81.3 درصد خواهیم بود. در واقع 15 روز پس از خورشید‌گرفتگی 11 مردادماه 1387 که در ایران به صورت جزئی قابل رویت بود، این بار قسمتی از ماه در سایه زمین فرو خواهد رفت و برای مدتی مهتاب رنگ قرمز بر خود خواهد دید. این ماه گرفتگی جزئی در حالی تمام مراحل آن در ایران قابل مشاهده است که نزدیک به 30 سال است که چنین خسوف جزئی عمیقی را تاکنون در ایران شاهد نبوده‌ایم و در واقع آخرین آن به تاریخ 22 اسفند 1357 باز می‌گردد. این در صورتی است که برای رصد خسوف کلی بعدی در ایران نیز بایستی تا 25 خرداد 1390 منتظر بمانیم. اگر چه خسوف جزئی، نادرترین نوع ماه‌گرفتگی است. ولی طی سال‌های آینده تعداد زیادی از این نوع را در ایران شاهد خواهیم بود.

اطلاعات خسوف

 

وضعیت ماه گرفتگی در جهان

 

خسوف فوق از خانواده‌ی ساروس 138 است که مدتی است وارد سنین میان‌سالی شده است.

 

ماه گرفتگی در شامگاه 26 مرداد 1387 برابر با 14 شعبان 1429 هجری قمری و مطابق با 16 آگوست 2008 با ورود ماه به بخش نیمسایه زمین در ساعت 22:53:07 به زمان رسمی ایران آغاز می‌گردد. به دلیل غلظت بسیار کم نیمسایه تشخیص خسوف نیمسایه‌ای با ابزار رصدی از قدر 20 الی 30 درصد ممکن است و تشخیص آن با چشم غیر‌مسلح ممکن است به بیش از 50 درصد نیز برسد.

 
مراحل خسوف

 

سپس خسوف جزئی در ساعت 00:05:45 بامداد 27 مرداد ماه آغاز می‌گردد و ماه رفته رفته وارد سایه زمین می‌شود تا جایی که تا ساعت 01:04:09 حدود 81 درصد از قطر ماه در سایه‌ی زمین قرار می‌گیرد. سپس از این لحظه به بعد ماه به آرامی از سایه زمین خارج می‌شود تا جایی که با گذشت 3 ساعت و 9 دقیقه در ساعت 03:14:38 ماه به طور کامل از سایه خارج می‌شود و سپس خسوف نیمسایه‌ای نیز در ساعت 04:27:06 به پایان می‌رسد

 
خسوف در جهان

 

همانطور که در نقشه مشاهده می‌کنید، خاورمیانه، آفریقا، اروپا، آسیای مرکزی و آمریکای جنوبی این گرفت را مشاهده می‌کنند (البته قسمتی از آمریکای جنوبی و آسیای شرقی گرفت نیمسایه را شاهد خواهند بود). اما بهترین زمان و مکان برای رصد این گرفت در سواحل جنوب شرقی قاره آفریقا است. همان‌طور که از تصویر نیز مشخص است کشور ایران در این گرفتگی دارای وضعیت مناسبی خواهد بود و ماه در تمام لحظات خسوف در بالای افق به سر می‌برد. به گونه‌ای که شما رصدگران مراحل این گرفت جزئی را به طور کامل مشاهده خواهید نمود

 

اما خسوف جزئی عمیق فرصت بسیار مناسبی برای مشاهده، تحقیق، بررسی و تحلیل غلظت جو زمین و عبور نور از آن و همچنین مقیاس خارجی برای تحلیل مقیاس دانژون خواهد بود. البته مقیاس دانژون تنها برای خسوف کلی طراحی شده است. ولی همان‌طور که می‌دانید این مقیاس تنها برای بخش مرکزی سایه‌ی زمین طراحی شده است و نمی‌تواند تحلیل مناسبی را در تمام طول خسوف کلی انجام دهد. ولی با تحلیل لبه‌های سایه می‌توان به نتایج جالبی از تحلیل رنگ در خسوف‌های کلی رسید که البته این مسأله را تنها در خسوف‌های مماسی با سایه زمین مانند این خسوف جزئی فوق می‌توان یافت. از طرفی عکاسی دقیق و پیوسته با نوردهی بلند مدت از این خسوف می‌تواند باعث تحلیل ارزشمند‌تری شود. البته در زمان گرفت جزئی، بخش کمی از ماه روشن خواهد بود و زمان مناسبی نیز برای رصد آسمان را برای شما فراهم خواهد نمود.

 

 

خسوف در آسمان

 

در زمان خسوف، ماه در صورت فلکی جدی و در نزدیکی سیاره‌ی نپتون به سر می‌برد.

 

خسوف بعدی در آسمان ایران شامگاه 21 بهمن 1387 رخ می‌دهد که قسمتی از آن که به صورت نیمسایه‌ای است، مقارن با طلوع ماه قابل مشاهده است.

و تصویری از ماه گرفتگی:

نمایی علمی:


 

به پایان این قسمت رسیدیم لطفا با نظرات خود مارا در ترویج علم یاری فرمایید.

نظرات 3 + ارسال نظر
ژ یله مو سه‌شنبه 29 مرداد‌ماه سال 1387 ساعت 16:33 http://jilamo.blogsky.com

سلام آقا سجاد ممنون آز سر زدنتون به وبم لطف کردین. از اظهار نظرتون هم متشکرم. وب جالب و وزینی دارین خسته نباشین دوست من. امید وارم همیشه و مدام موفق باشین. به امید تداوم ارتباط و دوستی بیشتر.

من هم از آشنایی با شما خوش وقتم.

جویا شنبه 9 شهریور‌ماه سال 1387 ساعت 20:35 http://www.vsky.persianblog.ir

شما می توانید از این سایت نرم افزار تحت ویندوز آن را دانلود کنید

مدیر

اسما یکشنبه 10 شهریور‌ماه سال 1387 ساعت 17:35

اطلاعاتتون عالی بود من خودم این ماه گرفتگی رو دیدم خیلی جالب بود
خسته نباشید

عالیه که به نجوم علاقه دارید پس سعی کن بهترین و زیباترین جزء آسمان بیکران باشی.

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد