انجمن نجوم آسمان وارنا

انجمن نجوم آسمان وارنا

این وب مربوط به انجمن نجوم آماتوری آسمان وارنا در ورامین می باشد
انجمن نجوم آسمان وارنا

انجمن نجوم آسمان وارنا

این وب مربوط به انجمن نجوم آماتوری آسمان وارنا در ورامین می باشد

ماجرای نزدیک شدن مریخ به زمین و دیده شدن دو ماه در آسمان!


امسال هم مثل چند سال اخیر، شایعه‌ای در اینترنت پخش شده که شامگاه پنجم شهریورماه، مریخ آن‌قدر به زمین نزدیک خواهد شد که دو ماه در آسمان خواهد درخشید و شق‌القمر خواهد شد!

به گزارش خبرآنلاین، شاید شما هم ای‌میلی با این مضمون دریافت کرده باشید که در شامگاه پنجم شهریور، مریخ آن‌قدر به زمین نزدیک خواهد شد که به بزرگی ماه در آسمان دیده می‌شود و بنابرابن، امشب دو ماه در آسمان خواهد درخشید. در برخی موارد، حتی از برخورد مریخ به ماه و وقوع شق‌القمر صحبت شده و ادعا شده که چنین پدیده‌ای هر چند هزار سال یک بار اتفاق می‌افتد.


صدالبته که این شایعه بی پایه و اساس است. سیاره مریخ نصف زمین قطر دارد و مدارش به دور خورشید طوری است که در نزدیک‌ترین حالت 55 میلیون کیلومتر با زمین فاصله دارد. این درحالی است که ماه با ربع قطر زمین در 400هزار کیلومتری سیاره مادری واقع است. بنابراین برای آن‌که مریخ به اندازه ماه در آسمان زمین دیده شود، باید هفتاد برابر به زمین نزدیک‌تر شود که چنین اتفاقی جز بر اثر برخوردی کیهانی امکان‌پذیر نیست!

اما ریشه این شایعه در اتفاقی است که شهریور 1382 / آگوست 2003 روی داد. گردش زمین و مریخ به دور خورشید طوری است که این دو سیاره هر 26 ماه یک‌بار روی یک خط و یک جهت از خورشید قرار می‌گیرند. این رویداد مقابله نام دارد و سبب می‌شود مریخ نه تنها به درخشان‌ترین و بزرگ‌ترین حالت در آسمان زمین دیده شود، که همانند ماه بدر با غروب خورشید طلوع کند و به هنگام طلوع خورشید در آسمان غروب کند.

از آن‌جاکه مدار مریخ برخلاف مدار تقریبا دایروی زمین بیضوی است، فاصله زمین و مریخ در مقابله‌ها فرق می‌کند. هر 15 سال یک بار، مقابله مریخ و زمین در نزدیک‌ترین فاصله یعنی 55 میلیون کیلومتری روی می‌دهد و مقابله بزرگ مریخ اتفاق می‌افتد که سبب می‌شود سیاره سرخ نیز به بزرگ‌ترین و درخشان‌ترین حالت ممکن دیده می‌شود. اما حتی در این شرایط هم مریخ با چشم غیرمسلح جز نقطه‌ای درخشان دیده نمی‌شود که 3 تا 4 برابر از سیاره ناهید کم‌نورتر است و فقط با تلسکوپ یا دوربین‌های دوچشمی است که می‌توان قرص این سیاره، کلاهک‌های سفید قطبی و برخی عوارض سطح آن را مشاهده کرد.

آخرین بار، در شهریور 1382 بود که مقابله بزرگ مریخ اتفاق افتاد و بار دیگر می‌توان در شهریور 1397 شاهد آن بود. در حال حاضر، مریخ در فاصله‌ای بسیار دور از زمین و پشت خورشید واقع است و مشاهده آن بسیار دشوار است.

نظرات 6 + ارسال نظر
محدثه شنبه 23 فروردین‌ماه سال 1393 ساعت 17:04 http://www.sayeeroshan.blogsky.com

سلام
وبلاگ خوبی دارید استفاده کردیم.
به ما هم سربزنید...

سپاس،صد البته

حنانه سادات دوشنبه 3 آذر‌ماه سال 1393 ساعت 14:16

سلام
من در روز شنبه سر کلاس دانش آموزام در آسمان دو خورشید دیدند و به من هم نشان دادند نمیدونستم علت این واقعه چیه اگ شما دلیلشو میدونین به ایمیلم ارسال کنید چون هیچ دلیل قانع کننده ای برای دانش آموزام نداشتم اگ میشه کمکم کنین
متشکرم

دوست خوبم سلام

این واقعا بارها در سایت های مختلف به آن پرداخته شده ولی دلیل محکم این است که به علت گرانش بین دو ستاره (خورشید) زمین از مدار خارج می شود.

سارا چهارشنبه 29 بهمن‌ماه سال 1393 ساعت 00:54

سلام من یه سوالی داشتم.
آیا زمین در حال نزدیک شدن به خورشید است؟ لطفا اگه میشه سریع به این سوالم پاسخ بدید خیلی برام مهمه بدونم لطفا در صورتی که خواستید پاسخ بدید به همین آدرسی که نوشتم بیاید و تو نظرات جواب بدید خواهش می کنم لطفا.ممنون از سایت خوبتون.
Www.astrolovers.blogfa.com

سلام

در بخش نظرات سایت شما پاسخ داده شد.

موفق باشید

مهدی یکشنبه 7 تیر‌ماه سال 1394 ساعت 15:34 http://nasa1.blogfa.com

تاریخ دقیق مقابله سال 82 رو به میلادی میدونین؟چندم آگوست؟منم رفیقم این پیام رو بهم داد.منم حسابی کو بوندمش میگفت مریخ در فاصله 634 میلی زمین میرسه!!!!فک کنم اونجوری دیگه کل آسمون زمینو میگرفت.ممنون از وبلاگ خوبتون. به وبلاگ ما هم تشریف بیارید هم رشته ایم.البته بعد از مشکلات اخیر بلاگفا مشکلاتی داره ولی حد اقل صفحه اولش درست میاد بالا.

سلام دوست خوبم باعث افتخار ماست .

مونا پنج‌شنبه 5 شهریور‌ماه سال 1394 ساعت 22:26

خیلی ممنون که قضیه رو شفاف سازی کردین..از وبلاگتون خیلی خوشم اومد

خواهش میکنم نظر لطف شماست

امین2020 جمعه 6 شهریور‌ماه سال 1394 ساعت 07:40

وری ورس نایس. خیلی جالب و مفید بود واقعا کارتون درسته.

سپاس

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد